Een tijdje terug heb ik voor in mijn privéleven een Camionette Occasion gekocht. Normaal gesproken worden deze wagens voornamelijk in het bedrijfsleven gebruikt vanwege de grote laadruimte. Omdat ik zelf regelmatig met een grote hoeveelheid aan spullen moet reizen leek het mij verstandig om deze bedrijfswagen aan te schaffen. Ik vertel graag mijn mening over dit ‘busje’ en breng een aantal voordelen aan het licht. Misschien is een Camionette ook een goed idee voor in jouw leven. 

Merken 

Er zijn een aantal verschillende bekende merken die naast gewone autos ook betselwagens produceren. De meest grote merken hierin zijn Volkswagen, Iveco, Mercedes-Benz, Ford en Renault. Al deze merken hebben qua design een eigen uitvoering met elk weer eigen kwaliteiten en faciliteiten. Mercedes-Benz heeft het grootste aanbod in haar assortiment en daarom heb ik persoonlijk voor een Camionette Occasion van dit merk gekozen. De uitstraling van deze bestelwagen is zeer strak en je zit er heel comfortable in.      

Ruimte

Zoals je al kunt zien aan de Camionette Occasion is er ontzettend veel laadruimte. Met name voor de mensen die vaak goederen en producten van de ene naar de andere locatie moeten vervoeren is dit handig. Deze bestelwagen is de perfecte tussenmaat van een auto en een vrachtwagen. Daarnaast kunnen de Camionette Occasions ook gebruikt worden voor het vervoeren van personen. Deze bedrijfswagen kan voor vele doeleinden ingezet worden. Super handig!  

Zuinig

Een van de grootste voordelen van de Camionette Occasion is dat je met een zogeheten grijze kenteken kunt rijden. Dit houdt in dat je minder wegenbelasting hoeft te betalen. Dit geldt echter alleen voor bedrijven die een bedrijfswagen willen rijden. Zowel het bedrijf als de bestelwagen zelf moeten aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen met dit grijze kenteken. De meeste Camionette Occasion rijden op diesel in plaats van benzine en dat is ten opzichte van een personenauto een stuk voordeliger. Om kosten te besparen is deze bestelwagen dus zeker handig. Let wel op het maximale laadgewicht van de Camionette Occasion! Het kan namelijk zo zijn dat je alsnog wegenbelasting voor vrachtwagens moet betalen wanneer jouw bedrijfswagen te zwaar geladen is. 

 

Overweeg jij om een Camionette Occasion in huis te halen dan zou ik je aanraden om je goed te verdiepen in de soorten, de merken en de mogelijkheden. Ga vooral bij jezelf na voor welke doeleinden je de bestelwagen wil gebruiken en in hoeverre het voor jou voordelig is. Ik ben tevreden over mijn nieuwe ‘auto’ en ik hoop dat ik je met deze blog een beetje in kennis verrijkt heb.