Een van de eerste dingen die veel mensen willen doen zodra de pandemie voorbij is, is lekker gaan stappen. Iedereen mist zijn vrienden en sociale kring enorm, en de horeca kan ook zeker de oppepper gebruiken. Mensen staan te springen om een drankje te doen, uit eten te gaan, en een feestje of festival te pakken. Zeker nu mensen zo lang binnen in huis hebben moeten zitten, zit de drang hoog. Er is behoefte aan ontspanning, ontsnapping aan de vervelende dagen thuis en behoefte om de teugels weer te laten vieren. Er wordt nu meer thuis gedronken omdat de kroegen dicht zijn, maar soms is het lastiger te overzien wanneer je dan moet stoppen. Sommige mensen gaan dan te ver en gaan binge drinken, een vorm van drinken die kan resulteren in een coma. Dit kan periodes goed gaan, of periodes minder. Gelukkig kan je hier hulp voor krijgen.

Zomer komt eraan.

De gedachte dat de lekkere warme zomer aan komt, houdt ons op de been. Hoewel het mogelijk is dat we dan nog steeds in een vorm van een lockdown zitten, helpt een beetje zonneschijn al enorm op onze gemoedstoestand. Even in het gras zitten, met je vrienden picknicken in het park, of biertjes doen op het balkon. De zon schijnt langer en feller en de dagen voelen wat minder zwaar. In de zomer ga je normaal gesproken altijd uit, naar clubs, huisfeestjes en festivals. Of dat deze zomer ook kan, is nog de vraag. Maar de drang om de remmen los te laten blijft hetzelfde, en wordt misschien zelfs wel versterkt. In plaats van een druk festival bezoeken met duizenden anderen, zit je wellicht op je balkon. Maar dan kun je alsnog het volume omhoog draaien en een leuke outfit aandoen! Kijk niet wat niet meer kan, maar kijk wat er nog wél kan. En dan zie je dat er best nog leuke opties zijn voor de zomer.

Zomervakantie.

"Op vakantie in eigen land" hoor je zeker overal. Misschien denk je dan meteen aan een boerderijtje ergens in the middle of nowhere, maar eigenlijk kan dat erg leuk zijn. Denk met je huishouden (je gezin, of huisgenoten) een huisje huren ergens midden in de natuur, of juist een luxe Air BnB midden in het centrum. Verandering van omgeving is goed voor een mens, en trekt je even weg uit je dagelijkse sleur van stress, verantwoordelijkheden en plichten. Neem even een paar dagen, weken, of langer de tijd om te ontsnappen aan je werk, je videobelletjes, huiswerk, of ouders. Je zult zien dat je er een ander mens van wordt. Daarbij wordt het weer in België steeds beter, toch? Op sommige dagen kun je misschien zelfs wel doen alsof je in Frankrijk zit!
Ogen dicht, zonnetje in, en geniet.